Behandelmethodes

Door je bindweefsel en spieren te laten masseren en losmaken krijg je meer bewegingsvrijheid. Vastzittend bindweefsel, of fascia, voelt aan als een harde streng, als kleine bobbeltjes of als een taai vlies. Door over die plekken te strijken komt het bindweefsel weer los. Het hydrateert zichzelf. Hierdoor kunnen jouw spieren, gewrichten en huid weer soepel langs elkaar heen bewegen. De stijfheid verdwijnt en beweegt weer soepeler. Hiervoor gebruik ik diverse hulpmiddelen.

Handen

De plekken lokaliseren waar jouw fascia verkleefd is, doe ik het liefst met mijn handen en onderarmen. Ik vraag je altijd wat je voelt of om even van de behandeltafel te komen om te controleren of de werkwijze effect heeft.

Tijdens de behandeling werk je soms met mij mee door je arm, been of heup te bewegen. Zo werken we samen van buitenaf en van binnenuit aan een optimaal resultaat. Soms werken andere middelen effectiever dan mijn handen. Dan gebruik ik cups of een fascia release tool.

Cupping

Cupping is een eeuwenoude behandelwijze uit de Chinese geneeskunde. Je huid wordt hierbij vacuüm gezogen om de lokale doorbloeding te stimuleren. Ik gebruik hiervoor siliconen cups. Eerst breng ik olie aan op je huid. Op de plekken waar je bindweefsel of fascia erg is verkleefd, laat ik de cup vacuüm zuigen. Met langzame strijkende bewegingen verplaats ik de cup over je huid. De zuigkracht stimuleert de doorbloeding en zorgt ervoor dat de fascia loskomt en weer soepel wordt. Soms laat ik de cup een paar minuten op één plek staan voor extra stimulatie van de doorbloeding.

Niet schrikken: door cupping ontstaan vaak rode en soms blauwe plekken. Deze zogenoemde cup kisses zijn onschuldig. Je blijft ze wel een paar dagen zien en ze kunnen beurs aanvoelen.

Fascia release tool

Naast cupping werk ik af en toe met een fascia tool. Dit is een klein instrument van chirurgisch staal waarmee ik druk kan uitoefenen en je fascia kan losmaken. Met dit gereedschap worden jouw diepere en specifiekere vastzittende fasciaplekken behandeld.

Meer weten over jouw behandelmethode

Ook weer soepel en pijnvrij kunnen bewegen? Neem contact op voor een massageafspraak.