Over Inuksuk

Hallo, ik ben Rita Zwiers. Toen ik in 2013 startte met RunnersHigh om hardlopers te begeleiden, wist ik nog weinig over het menselijk lichaam en over blessures. Daarom volgde ik opleidingen over sportmassage, sportzorgmasseur, triggerpointtherapie en kinesiotaping. Zo kwam ik ook in aanraking met fascia en myofasciale releasetechnieken.

Fascia? Ja, dat is de Latijnse benaming voor een netwerk van bindweefsel in je lichaam. Fascia geeft stevigheid, beschermt je organen en zorgt voor structuur in je lichaam. Voor mij was dit een eyeopener en de ‘missing link’ binnen de andere technieken. Werken met fascia betekent holistisch denken vanuit de hele beweegketen en niet alleen focussen op daar waar de pijn zit. Samen op zoek gaan naar de werkelijke oorzaak van de klacht is de uitdaging.

Het focussen op fascia is relatief nieuw en staat steeds meer in de belangstelling. Door op de fascia te werken, verminderen de pijnklachten en neemt je mobiliteit toe. Je voelt al snel het verschil en het grote voordeel is dat je zelf ook veel kunt doen om goed in balans te blijven.

Inmiddels zijn de massages het grootste onderdeel van mijn praktijk geworden. Om jou de beste resultaten te kunnen bieden, blijf ik mezelf ontwikkelen. Ik volg momenteel de opleiding Anatomy Trains van Thomas Meyers. Ook werk ik samen met een aantal massage-, fysio- en manueel therapeuten.

Dus voelt jouw lichaam stram en stijf en heb je pijnklachten? Maak dan snel een afspraak. Ik help je graag om weer in balans te komen met je lichaam.